Αφίσα ατομικής έκθεσης

 

Φωτοβόλτα στο Μεταξουργείο

Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ.

 

Η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 καλεί τους φίλους και φίλες της, αλλά κι όσες/ους θέλουν να έρθουν για να γνωριστούμε, στο περίπατό μας στο Μεταξουργείο.

Το ραντεβού μας είναι έξω από τη Δημοτική Πινακοθήκη στις 10:15 π.μ.  (Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο).

Στη συνέχεια, στις 10:30, θα μπούμε μέσα για να δούμε την έκθεση: «Η Αποκατάσταση της Αισιοδοξίας». Πληροφορίες για την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση υπάρχουν παρακάτω.

Γύρω στις 11:00 π.μ. θα ξεκινήσει η περιήγησή μας στο Μεταξουργείο. Οπότε αν κάποιος δεν μπορεί να έρθει πιο νωρίς, θα μας βρει αυτή την ώρα στην έξοδο της Πινακοθήκης (Πλατεία Αυδή).

Δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής. Θυμηθείτε: παπούτσια για περπάτημα, νερό και καλή διάθεση. Όλ@ευπρόσδεκτ@!

 

Γραφτείτε στην ενημερωτική μας λίστα για να μαθαίνεται έγκαιρα για τις εκδηλώσεις μας!

( στέλνουμε μήνυμα με τίτλο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο akatsikoudis@yahoo.com )

 

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 είναι μια καλλιτεχνική ομάδα αποτελούμενη κυρίως από φωτογράφους με έδρα την Αθήνα. Στόχος της η φωτογραφία, η τέχνη, η επικοινωνία και η συμμετοχικότητα. Κάνουμε τη ζωή μας κι ότι μπορούμε γύρω μας καλύτερο μέσα από την αγαπημένη μας τέχνη.

https://diafragma26.gr/                                 https://www.facebook.com/diafragma26/

https://www.instagram.com/diafragma26/

 

Πληροφορίες για την έκθεση:

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση «Η Αποκατάσταση της Αισιοδοξίας», σε επιμέλεια Βικτώριας Ζυγούρου, Κώστα Νικάκη και Στέιση Βεντούρα, από 26 Σεπτεμβρίου έως 3 Νοεμβρίου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων με έργα από τις μόνιμες συλλογές της. Η έκθεση, που υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της», που τιμά παράλληλα δύο σημαντικές επετείους για την Αθήνα, την συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή και 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Το σκεπτικό της έκθεσης διαπνέεται από το δίπολο δημοκρατία/διάλογος και προτείνει μια μεταμοντέρνα θέαση θέτοντας ερωτήματα, προκαλώντας έντονα συναισθήματα και ανακαλώντας εμπειρίες και βιώματα. Με κύριο κορμό τα έργα των μονίμων συλλογών, οι επιμελητές εντάσσουν στην έκθεση καλλιτέχνες με σύγχρονες εικαστικές προτάσεις σε μία προσπάθεια να προσδώσουν μια διαφορετική αίσθηση στη θεματική της. Έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, σχέδια και κατασκευές αντανακλούν τη σύγχρονη ιστορία και φέρνουν στο φως έννοιες που την έχουν διαμορφώσει.

 

Πηγή ενημέρωσης και περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: www.culturenow.gr