Αφίσα ατομικής έκθεσης

 

Τα δύο εργαστήρια καλλιτεχνικού γυμνού που έχουμε τον Οκτώβριο!

 

1)  Γυμνό στη θάλασσα

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 18:00 σε περιοχή κοντά στο κέντρο της Αθήνας, προσβάσιμη με λεωφορείο και τραμ (έχει και δωρεάν πάρκινγκ).

 

Το ακριβές σημείο του ραντεβού θα σταλεί με email στους ενδιαφερόμενους.

Είναι δύσκολη φωτογράφιση και από ένα σημείο και μετά θα γίνει και νυχτερινή. Φόντο μας θα έχουμε θάλασσα, βλάστηση, μπάζα και σκουπίδια. Θα μετακινούμαστε ήσυχα για να μην ενοχλήσουμε τους ελάχιστους ανθρώπους που κάνουν βόλτα στην περιοχή. Φυσικά θα δώσουμε οποιαδήποτε φωτογραφική συμβουλή για σωστά τεχνικές φωτογραφίες. Αν έχετε φώτα led φέρτε τα μαζί (θα έχω κι εγώ διάφορα φορητά φώτα). Προτείνετε ελαφρύς εξοπλισμός για να κινούμαστε γρήγορα και άνετα.

 

Θα πάρουμε μαζί μας λίγα άτομα που γνωρίζουμε προσωπικά. Μην στείλετε μήνυμα αν δεν έχετε έρθει σε τρία τουλάχιστον εργαστήριά μας!

 

Μοντέλο η Κατερίνα Χ.

Κόστος 30 ευρώ

 

Ακύρωση θα γίνει δεκτή μόνο ως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 20:00. Από κει και πέρα πληρώνετε κανονικά τη φωτογράφιση ή διαφορετικά μαύρη λίστα. Τελευταία είχαμε φαινόμενα ασυνέπειας με αποτέλεσμα να μένουν εκτός φωτογράφοι που ήθελαν πολύ να έρθουν κι εμείς να χάνουμε χρήματα χωρίς λόγο!

 

Κράτηση θέσης: akatsikoudis@yahoo.com

 

Στο θέμα γράφουμε γυμνό στη θάλασσα! (υπάρχουν κι άλλα εργαστήρια μέσα στον Οκτώβριο…)

 

2) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ Καλλιτεχνικού ΓΥΜΝΟΥ

Με δυο γυναικεία μοντέλα στο Cinemarian!

 

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

 

Ώρες:  α) γκρουπ 12:00 – 13:30 και β) γκρουπ 13:30 – 15:00

                     Στο  CINEMARIAN.

 

Θα υπάρχουν δύο μεγάλα φώτα (soft box) κι ένα σποτ, μαύρο φόντο και καπνός.

Μοντέλα μας η Μαρία και η Εβίτα. Έχουμε ξανασυνεργαστεί μαζί τους με άριστα αποτελέσματα. Στη συγκεκριμένη φωτογράφιση θα ποζάρουν μαζί και θα δημιουργήσουν εικόνες που θα εκφράζουν διάφορα συναισθήματα (χαρά, λύπη, τρόμος, αγάπη κ.ά.).

 

Βοηθάει σίγουρα αν οι φωτογράφοι έχουν SLR ή mirrorless, αλλά μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι φωτογράφοι με ότι εξοπλισμό έχουν (ακόμη και με κινητό τηλέφωνο), καθώς θα υπάρχει βοήθεια όσο αφορά τις ρυθμίσεις της μηχανής τους, το φωτισμό και τις πόζες. Το φως επιτρέπει να μην ανεβάσουν πολύ το ISO. Προαιρετικά φέρνουν αντικείμενα (props) που θα τους βοηθήσουν να σκηνοθετήσουν τις λήψεις τους. Καπέλα, υφάσματα κι ότι άλλο επιθυμούν (αν και στη φωτογράφιση αυτή θα φωτογραφίσουμε πρώτα τις ιδέες που έχουν τα μοντέλα μας).

 

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος στην έκθεση ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 7  το 2025 και στο αντιστοίχο φωτογραφικό λεύκωμα!        

 

Εισηγητής: Ανδρέας Κατσικούδης, βοηθός Κώστας Σταμπάνης


Κρατήσεις θέσεων: akatsikoudis@yahoo.com (όνομα, κινητό και στο θέμα να αναφέρεται ότι αφορά το Εργαστήρι Γυμνού με Μαρία-Εβίτα και σε ποιο από τα δύο γκρουπ επιθυμείτε να συμμετάσχετε -  προσοχή υπάρχουν κι άλλα εργαστήρια τον Οκτώβριο).

 

Κόστος: 40 ευρώ (για μιάμιση ώρα φωτογράφιση)

 

Οι εκδηλώσεις της φωτογραφικής μας ομάδας (πολλές είναι εντελώς δωρεάν) εδώ:

diafragma26.gr

 

Όροι συμμετοχής:

Κράτηση θέσης, σημαίνει ότι δεσμεύεται ο/η φωτογράφος να εμφανιστεί στη φωτογράφιση. Αν για οποιαδήποτε λόγο δεν το κάνει αυτό είναι υποχρεωμένος/η να πληρώσει κανονικά. Διαφορετικά δεν θα τον/την δεχτούμε σε καμία μελλοντική μας εκδήλωση. Ακύρωση επιτρέπεται ως 24 ώρες πριν την φωτογράφιση. Αν δηλαδή η φωτογράφιση είναι στις 11:00 το πρωί, μέχρι τις 11:00 π.μ. την προηγούμενη μέρα και ανάλογα.

Φερόμαστε με ευγένεια στα μοντέλα. Τα μοντέλα δεν είναι υποχρεωμένα να δεχτούν να κάνουν στην φωτογράφιση κάτι που δεν θέλουν. Δεν τα αγγίζουμε!

Ακούμε τις οδηγίες του εισηγητή. Σεβόμαστε τους άλλους φωτογράφους – αποφεύγουμε να μπαίνουμε μπροστά τους και δεν χαλάμε για μια δυο φωτογραφίες το ωραίο κλίμα που πρέπει πάντα να υπάρχει.

Το εργαστήρι μας αφορά το καλλιτεχνικό γυμνό και όχι κάτι άλλο. Συμμετέχουν φωτογράφοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες που κάνουν εκθέσεις, βγάζουν λευκώματα ή απλά φτιάχνουν το πορτφόλιο τους.

 

Μπορείτε αν θέλετε να βάζετε  #diafragma26  @Cinemarian  (όταν η φωτογράφιση γίνεται εκεί) και #το μοντέλο μας (όποιο είναι αυτό).